Řecká musaka ze skopového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 50 g Křen
  • 200 g Rýže loupaná
  • 750 g Skopová kýta
  • 100 g Houby nakládané
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 3 dl Kečup
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 995 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 812.1 mg
  • Vláknina 13289.8 mg
  • Vitamín A 13289.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v slané vodě. Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Rajčata omyjeme a nakrájíma na čtvrtky. Nakládané houby slijeme a necháme v sítu okapat. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno. Skopovou kýtu nakrájíme na malé kostky a osolíme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm prudce za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak oheň zmírníme, přilijeme vývar, přidáme kečup, vše promícháme a pomalu dusíme pod pokličkou. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.

  • 3

    Když je maso téměř měkké, necháme chvíli odkryté smažit, potom přidáme uvařené brambotry a rýži, okapané houby a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Podáváme s 1 lžičkou strouhaného křenu.

Komentáře k receptu