Saté z kachních prsou s rýží

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže jasmínová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 2 kávová lžička Olej sójový
  • 2 ks Kachní prsa
  • 2 polévková lžíce Kari pasta červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 212.8 mg
  • Vláknina 3465 mg
  • Vitamín A 3465 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa podélně přepůlíme, osolíme, opepříme a orestujeme je na oleji. Poté je necháme 5 minut vychladit a nakrájíme na větší kusy.

  • 2

    Připravíme si marinádu: smícháme kari pastu, sůl, pepř, kmín a sójový olej.

  • 3

    Kachní maso do této marinády naložíme nejlépe přes noc.

  • 4

    Poté maso napícháme na špejle a ogrilujeme.

  • 5

    Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu.

  • 6

    Maso podáváme s rýží.

Komentáře k receptu