Vepřové maso na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 561 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 71 mg
 - Draslík 392.6 mg
 - Vláknina 1427.5 mg
 - Vitamín A 1427.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi na oleji.
 - 
                                2
Poté je zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené a dusíme 30 minut.
 - 
                                3
Rýži uvaříme podle návodu.
 - 
                                4
Žampiony nakrájíme na čtvrtky a vmícháme je k masu. Dusíme ještě 10 minut.
 - 
                                5
Poté zahustíme jíškou. Ještě dvě minuty povaříme a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            

