Rýžový salát
Suroviny
- 400 g Fazole vařené
 - 225 g Rýže loupaná
 - 200 g Fazole bílé
 - 175 g Fazolové lusky zelené
 - 150 ml Rajčatová šťáva
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 108 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1745.8 mg
 - Vláknina 35125.8 mg
 - Vitamín A 35125.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme rýži dle návodu. 5 minut vaříme zelené fazolky, pak propláchneme studenou vodou a slijeme.
 - 
                                2
Propláchneme rýži ve studené vodě, slijeme a dáme do salátové mísy.
 - 
                                3
Smícháme na zálivku rajčatovou šťávu, česnek, koriandr, olivový olej a černý pepř. Důkladně rozšleháme. Nalijeme zálivku na rýži a promícháme.
 - 
                                4
Přidáme zelené fazolky, fazole strakaté, červené fazole, papriku, jarní cibulku a vše promícháme.
 - 
                                5
Zakryjeme mísu a dáme do lednice.
 - 
                                6
Zdobíme čerstvým koriandrem.