Rizoto s houbami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1095 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 47.9 mg
 - Draslík 676.1 mg
 - Vláknina 12175 mg
 - Vitamín A 12175 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky. Sýr najemno nastrouháme. Zeleninový vývar v hrnci přivedeme k varu.
 - 
                                2
V druhém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, osmažíme na něm krátce nakrájenou cibuli, pak přisypeme plátky hub a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Potom k směsi přidáme rýži, vše promícháme a ještě chvilku smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme vařit, až se ho polovina odpaří. Pak pomalu přiléváme za stálého míchání horký vývar a rýži necháme na mírném ohni uvařit doměkka.
 - 
                                3
Měkkou rýži s houbami opepříme, osolíme, vmícháme zbylé máslo a větší část nastrouhaného sýra.
 - 
                                4
Rizoto podáváme teplé, posypané sýrem.