Rýžový salát s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 10 g Bazalka
  • 125 g Rýže indiánská
  • 325 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 449.2 mg
  • Vláknina 3869.8 mg
  • Vitamín A 3869.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vsypeme do 325 ml osolené vroucí vody, pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut. Rýži dáme vychladit.

  • 2

    Smícháme ocet se solí, pepřem, olivovým olejem a přidáme nasekanou bazalku.

  • 3

    Rýži promícháme s omytou, na kostky pokrájenou okurkou, s oloupanou, nasekanou cibulí a vmícháme do připravené zálivky.

  • 4

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme na 4 talíře. Obložíme rýžovým salátem a ozdobíme zbylými lístky bazalky.

Komentáře k receptu