Kuřecí rizoto na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1254 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 2039 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 175 mg
 - Draslík 936.5 mg
 - Vláknina 6485 mg
 - Vitamín A 6485 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme a opepříme, vložíme do nekovové mísy, zalijeme citronovou šťávou, olejem, vmícháme prolisovaný česnek a tymián, zakryjeme fólií a necháme v lednici 6 hodin uležet.
 - 
                                2
Marinované maso opečeme na rozpálené pánvi 10 minut z každé strany dozlatova, vyjmeme na prkénko a nakrájíme na proužky.
 - 
                                3
Mezitím v hrnci osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí přidáme rýži, zmírníme oheň a 2 minuty restujeme. Přilijeme víno a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až se víno vyvaří. Stále mícháme a po naběračkách přiléváme vývar, vždy počkáme, až se vyvaří a přilijeme další. Rýže je hotová, když je vláčná a krémová. Osolíme, opepříme, vmícháme strouhaný parmezán a podáváme s proužky kuřecího masa ozdobené snítkou tymiánu.