Rizoto s uzeným kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 146 g
 - Sodík 386 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 7.2 mg
 - Draslík 51.1 mg
 - Vláknina 7594.4 mg
 - Vitamín A 7594.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a na tenká kolečka nakrájíme dvě větší mrkve, nastrouháme sýr a nasekáme zelenou petrželku. Dále obereme a na malé proužky nakrájíme maso ze čtyř velkých uzených stehen a otevřeme malou konzervu sterilovaného hrášku.
 - 
                                2
V kastrole na másle podusíme plátky mrkve a když změkne, přidáme kuřecí maso a sterilovaný hrášek s polovinou nálevu. Necháme prohřát, promícháme s horkou dušenou rýží a osolíme. Pomocí sběračky namáčené v horké vodě pak vyklápíme kopečky rizota na talíře.
 - 
                                3
Porce rizota podáváme posypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.