Uzené rizoto se slunečnicovými semínky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 882 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 16.5 mg
 - Draslík 323.3 mg
 - Vláknina 8650 mg
 - Vitamín A 8650 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži opražíme cca 1min v hrnci na rozehřátém oleji.
 - 
                                2
Poté postupně přiléváme vroucí vývar a vaříme cca 18min. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.
 - 
                                3
Mezitím krátce orestujeme na teflonové pánvi slunečnicová semínka a sušené datle.
 - 
                                4
Hotovu rýži smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky a datlemi. Rozdělíme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky a ihned podáváme.