Kuřecí rizoto se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1004 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 97.3 mg
 - Draslík 510.6 mg
 - Vláknina 5170 mg
 - Vitamín A 5170 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme, drobně nakrájíme a osmahneme s jemně nakrájenou cibulí, kterou jsme předem osmažili na tuku dorůžova.
 - 
                                2
Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší plátky. Osmahneme je na másle, přidáme okapanou sterilovanou zeleninu, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
 - 
                                3
Potom přidáme kuřecí maso, přisolíme, promícháme a ještě krátce podusíme.
 - 
                                4
Hotovou směs lehce promícháme s horkou udušenou rýží, rizoto upravíme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
 - 
                                5
Ihned podáváme.