Pečené lilky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 79 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 722.7 mg
- Vláknina 17734.8 mg
- Vitamín A 17734.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté lilky nakrájíme na plátky silné asi centimetr, osolíme je a necháme chvíli stát. Potom je osušíme a osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji. 
- 
                                2Cibuli pokrájíme na kolečka, osmažíme na oleji a přidáme oloupaná, na kousky rozkrájená rajčata, utřený česnek, sůl, pepř a špetku cukru. Uvaříme hustou kaši. 
- 
                                3Plátky lilků rozložíme na pomaštěný plech, na každý plátek dáme trochu rajčatové směsi. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě. 
- 
                                4Pokrm můžeme podávát teplý nebo studený. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        