Špenátový nákyp se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 303 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 234.5 mg
 - Draslík 404.7 mg
 - Vláknina 9569.6 mg
 - Vitamín A 9569.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 50 g másla, zasypeme ji moukou, osmahneme, zředíme mlékem a rozšleháme. Přidáme zmrazený, na kostky nakrájený špenát a za stálého míchání povaříme.
 - 
                                2
Do husté omáčky vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, sůl, pepř a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                3
Těsto vložíme do nákypové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou a upečeme v mírně vyhřáté troubě.