Frittata s pórkem, šunkou a vejci
Suroviny
- 120 g Šunka dušená
 - 1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
 - 1 ks Pórek
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 8 polévková lžíce Sýr Gruyére
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 421.4 mg
 - Draslík 295.6 mg
 - Vláknina 3227.2 mg
 - Vitamín A 3227.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V troubě zapneme gril a necháme ho rozehřát.
 - 
                                2
Vedle v misce rozšleháme vejce s hořčicí, špetkou sladké papriky, solí a pepřem.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo a olej a restujeme na něm asi 4 minuty na kolečka nakrájený bílý pórek. Přidáme šunku nakrájenou na jemné nudličky, a opět 2 minuty restujeme. Směs zalijeme vejci, aby byla rovnoměrně rozprostřená po dně a asi 2 minuty potřásáme a nadzvedáme okraje, aby nám vejce zatuhla a potom necháme ještě 3 minuty doběhnout. Frittatu posypeme nastrouhaným sýrem a dáme ji na pár minut pod gril, aby nám zezlátla.
 - 
                                4
Hotovou frittatu rozkrájíme na klínky a podáváme horkou, studenou i vlažnou.