Lilková janija

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Rajčata
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 kg Lilek
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 507 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 858.7 mg
  • Vláknina 22521 mg
  • Vitamín A 22521 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky oloupeme, pokrájíme na větší kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit".

  • 2

    Omytá oloupaná rajčata pokrájíme na kostky.

  • 3

    Po půl hodině lilky opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.

  • 4

    Lilek obalíme v mouce a restujeme v zapékací míse na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 5

    Lilek dáme stranou a na tom samém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, lilky vrátíme zpět, přidáme rajčata s rozmačkaným česnekem, sůl, citronovou šťávu, bobkové listy, vše promícháme, přilijeme horkou vodu, zakryjeme pokličkou a dáme zapéct do předehřáté trouby.

  • 6

    Pečeme při 175 °C tak dlouho, až je zelenina měkká a šťáva je dostatečně hustá.

  • 7

    Lilkovou janiju podáváme s drobně nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu