Skopové maso s celerem a bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 200 g Chléb celozrnný žitný
  • 600 g Skopová plec
  • 15 g Sůl
  • 10 g Majoránka
  • 30 g Česnek
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 30 g Petržel kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1833 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 14.6 mg
  • Draslík 673.2 mg
  • Vláknina 14425 mg
  • Vitamín A 14425 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme skopovou plec, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku, očištěný celer a petržel. Přivedeme k varu a vaříme hodinu, poté vývar scedíme.

  • 2

    Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku, přilijeme ji do vývaru, promícháme a povaříme.

  • 4

    Maso nakrájíme na plátky, celer s petrželí na kostičky, vše vrátíme do vývaru, přidáme česnek, dosolíme a povaříme ještě 25 až 30 minut.

  • 5

    Maso s omáčkou nalijeme do hlubokých talířů a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu