Francouzský hamburger

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Bageta
  • 60 g Cibule
  • 100 g Rajčata
  • 100 g Sýr smetanový 65%
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Fenykl obecný
  • 50 g Olivy černé
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 5 g Provensálské koření
  • 3 g Oregano sušené
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 993 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 542.8 mg
  • Vláknina 5932 mg
  • Vitamín A 5932 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté vepřové maso dáme do mísy, přimícháme citronovou šťávu, olivový olej, provensálské koření, nasekanou cibuli, smetanový sýr, fenykl, oregano, podle chuti sůl, pepř. Směs rozdělíme na 8 kuliček a vytvarujeme hamburgery.

  • 2

    Smažíme na oleji středně zprudka 3-4 minuty z každé strany, až jsou dobře propečené. Podáváme je mezi krajíčky bagety s rajčaty a olivami.

Komentáře k receptu