Řecká bramborová kaše skordalia
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 708.8 mg
 - Vláknina 8569.8 mg
 - Vitamín A 8569.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do osolené vody. Oloupaný česnek utřeme se solí.
 - 
                                2
Z uvařených brambor slijeme vodu, rozmačkáme je, přidáme utřený česnek a řádně promícháme. Šleháme mixerem, během šlehání po lžících přiléváme olej, citrónovou šťávu a pepř.
 - 
                                3
Podáváme samostatně jako předkrm, lze použít i jako příloha k masu či zelenině.