Lilek zapečený s rajčaty a sýrem pecorino

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 800 g Rajčata
  • 800 g Lilek
  • 500 g Rajčata soudková
  • 600 g Mozzarella
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 253.4 mg
  • Vláknina 4222 mg
  • Vitamín A 4222 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek nakrájíme na kolečka přibližně 1,5 cm silná, která rozložíme na plech, osolíme a necháme „vypotit“. Rajčata nakrájíme na plátky, osolíme je, dáme na plech a opečeme spolu s lilkem. Soudková rajčata pokrájíme na kousky, rozmačkáme a přes cedník jich přilijeme část k opečenému lilku s rajčaty. Vše prohřejeme, aby lilek nasákl rajčatovou chutí.

  • 2

    Po vrstvách rovnáme do pekáče. Nejprve pečený lilek, pak rajčata, následuje mozzarella a navrch opět pečený lilek. Zasypeme částí strouhaného sýru pecorino a dáme na 6 minut zapéct do trouby předehřáté na 180°C. Když se mozzarella začne rozpouštět a sýr peccorino na povrchu bublá, rozdělíme jednotlivé porce na nahřáté talíře. Zbytek rozmačkaných rajčat dáme prohřát na pánvičku, přidáme trochu sýra pecorino a směsí podlijeme lilek na talíři. Podáváme posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu