Lilek zapečený s rajčaty a sýrem pecorino
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 253.4 mg
- Vláknina 4222 mg
- Vitamín A 4222 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek nakrájíme na kolečka přibližně 1,5 cm silná, která rozložíme na plech, osolíme a necháme „vypotit“. Rajčata nakrájíme na plátky, osolíme je, dáme na plech a opečeme spolu s lilkem. Soudková rajčata pokrájíme na kousky, rozmačkáme a přes cedník jich přilijeme část k opečenému lilku s rajčaty. Vše prohřejeme, aby lilek nasákl rajčatovou chutí.
-
2
Po vrstvách rovnáme do pekáče. Nejprve pečený lilek, pak rajčata, následuje mozzarella a navrch opět pečený lilek. Zasypeme částí strouhaného sýru pecorino a dáme na 6 minut zapéct do trouby předehřáté na 180°C. Když se mozzarella začne rozpouštět a sýr peccorino na povrchu bublá, rozdělíme jednotlivé porce na nahřáté talíře. Zbytek rozmačkaných rajčat dáme prohřát na pánvičku, přidáme trochu sýra pecorino a směsí podlijeme lilek na talíři. Podáváme posypané petrželovou natí.