Dušené brambory 1

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Petržel nať sušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 1070.6 mg
  • Vláknina 13108 mg
  • Vitamín A 13108 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Osolíme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka tak, aby se kostky nerozpadly.

  • 3

    Hotové brambory polijeme rozpuštěným máslem a na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu