Bramborová pánev se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 100 g Olivy nakládané
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.72 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 830.7 mg
  • Vláknina 14736.5 mg
  • Vitamín A 14736.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a celé opečeme na 3 lžících oleje. Mírně je osolíme a opepříme.

  • 2

    Omytý lilek a cuketu nakrájíme na silnější plátky. Brambory vyjmeme z pánve, přidáme zbylý olej a opečeme na něm lilek a cuketu.

  • 3

    Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka, očištěné papriky krájíme na nudličky. Brambory, papriky a cibuli vložíme do pánve. Přidáme lístky oregana, olivy, zalijeme vínem a vývarem.

  • 4

    Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Nakonec podle chuti přisolíme a opepříme.

Komentáře k receptu