Halušky s brynzou II

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Brynza
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Špek
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 7 ks Brambory
  • 1 ks Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 1.5 hrnek Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1191 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 645.8 mg
  • Vláknina 11817.5 mg
  • Vitamín A 11817.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme, přisypeme mouku a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.

  • 2

    Přes cedník tlačíme malé nočky do hrnce s vroucí vodou, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.

  • 3

    V misce smícháme brynzu se smetanou. Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájený špek.

  • 4

    Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme brynzovou zálivkou, posypeme vyškvařeným špekem a posypeme sýrem.

Komentáře k receptu