Zelenina v cizrnovém těstíčku
Suroviny
- 200 g Mouka cizrnová
 - 100 g Mrkev kořen
 - 100 g Cuketa
 - 150 g Lilek
 - 150 g Brokolice
 - 100 g Paprika červená
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 2 špetka Sůl
 - 1 l Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2470 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 314 g
 - Sodík 166 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 794.1 mg
 - Vláknina 19897 mg
 - Vitamín A 19897 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.3 mg
 - Vitamín E 41.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mouky přidáme 1/2 lžičky soli a smícháme s 1 lžící oleje a kořením. Přilijeme 0,25 l vlažné vody a vymícháme hladké těstíčko.
 - 
                                2
Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a oloupeme. Mrkev, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Brokolici rozdělíme na malé růžičky. Papriku nakrájíme na tenké proužky. Petrželku opláchneme a lístky otrháme. Promícháme je se zeleninou.
 - 
                                3
Olej rozpálíme na 180 °C. Zeleninu postupně namáčíme v těstíčku a v oleji smažíme 4-5 minut dozlatova. Osušíme na kuchyňské utěrce a udržujeme teplé v troubě předehřáté na 75 °C. Podáváme teplé.