Kari červené s kešu oříšky
Suroviny
- 125 g Brokolice
 - 125 g Fazolové lusky zelené
 - 25 g Ořechy Kešu
 - 0.25 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Galgan
 - 2 kávová lžička Kmín římský
 - 2 kávová lžička Koriandr celý
 - 4 ks Klasy kukuřice mražené
 - 3 ks Kafirové listy
 - 7 ks Chilli paprička
 - 0.5 ks Citronová tráva
 - 1 ks Limetka
 - 3 ks Šalotka
 - 4 stroužek Česnek
 - 2.5 dl Kokosové mléko
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Arašídy loupané pražené solené
 - 1.5 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 1119.7 mg
 - Vláknina 8770 mg
 - Vitamín A 8770 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 90.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mixéru rozmixujeme chilli papričky bez semínek, kmín, semena koriandru, galangal, citronovou trávu, sůl, limetkovou kůru, česnek, šalotky, dva kafrové listy a lžíci oleje. Vznikne nám kari pasta.
 - 
                                2
Rozehřejeme wok a dáme na něj 3 lžíce červené kari pasty a mícháme, dokud nepustí vůni. Přidáme kokosové mléko, sójovou omáčku, lístek limety s kafrovou příchutí, růžičky brokolice, kukuřičky, kešu oříšky a zelené fazolky. Přivedeme k varu a necháme dusit, dokud nebude zelenina vařená a křupavá.
 - 
                                3
Odstraníme listy limety a přimícháme bazalku a koriandr. Přemístíme na servírovací mísu, ozdobíme nasekanými arašídy a ihned podáváme.