Celerové krokety I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 384 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 140.7 mg
 - Draslík 335.6 mg
 - Vláknina 4247 mg
 - Vitamín A 4247 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme jej na lžíci rozehřátého másla, mírně podlijeme vývarem a dusíme 15 minut. Poté přidáme okapanou uvařenou rýži a oboje podusíme do vysmahnutí šťávy. Necháme polovychladnout, spojíme dvěma žloutky, osolíme, dle potřeby zahustíme strouhankou a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety.
 - 
                                2
Krokety obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme na oleji.
 - 
                                3
Hotové dáme okapat na papírový ubrousek a před podáváním je pokropíme máslem.