Závitky plněné moravským uzeným a celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2460 kcal
 - Sacharidy 198 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1415 mg
 - Bílkoviny 284 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 732.7 mg
 - Draslík 4296.5 mg
 - Vláknina 29570 mg
 - Vitamín A 29570 mg
 - Vitamín B6 5.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájené na plátky po obou stranách naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Klademe vždy plátek uzeného a do středu vložíme hranolek očištěného celeru. Stočíme do závitku , obalíme v mouce a spíchneme kuchyňskými jehlami.
 - 
                                2
Vložíme na rozehřátý tuk s nakrájenou a zpěněnou cibulí. Krátce je opečeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Šťávu už nezahušťujeme.