Treska s hořčicovou omáčkou
Suroviny
- 20 g Celer - nať
 - 100 g Celer bulvový
 - 200 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 750 g Treska aljašská
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 4 dl Vývar rybí
 - 0.2 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 533 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 99.5 mg
 - Draslík 756.6 mg
 - Vláknina 1707.4 mg
 - Vitamín A 1707.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tresku důkladně očistíme, rozporcujeme na stejné porce, omyjeme a osušíme. Porce osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách do měkka, vybereme a dáváme stranou.
 - 
                                2
Do vypečeného oleje přidáme jemně nastrouhaný celer spolu s cibulí. Zapražíme s moukou, zalijeme vývarem, přidáme hořčici. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Potom rozšleháme, dochutíme zbylou solí, pepřem, citrónovou šťávou. Nakonec vlijeme smetanu, podle vlastní chuti přisypeme cukr a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Teplé porce tresky pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme. Každou porci ozdobíme jemně nasekanou celerovou natí.