Hovězí plátky na celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 530 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 77.4 mg
 - Draslík 82.2 mg
 - Vláknina 1259 mg
 - Vitamín A 1259 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na 3 plátky a naklepeme.
 - 
                                2
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do růžova. Vložíme plátky masa a dusíme pod pokličkou do vydušení na tuk. Potom přidáme celer bez nálevu, bujón a podlijeme horkou vodou. Dusíme asi 60 minut - do měkka.
 - 
                                3
Plátky masa vyjmeme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Poté jí zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody.
 - 
                                4
Šťávu provaříme, dochutíme solí, nakonec vložíme prohřát maso a odstavíme.