Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 3 ks Paprika zelená
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 20 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Jehněčí kýta
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Rozmarýn
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 141.4 mg
  • Draslík 747.1 mg
  • Vláknina 3334.3 mg
  • Vitamín A 3334.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smícháme je s citronovou šťávou a kůrou, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem. Necháme odpočívat přes noc.

  • 2

    Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky o hraně stejné délky jako jehněčí maso.

  • 3

    Jehněčí maso napichujeme na špejle na střídačku s cibulí a paprikou.

  • 4

    Grilujeme 7 minut z každé strany (je-li potřeba grilujeme i delší dobu – dobu grilování poznáme tak, že maso zmáčkneme nejlépe na bílém talířku a pokud z něj bude unikat krvavá šťáva, je maso ještě nedopečené).

Komentáře k receptu