Pečená jehněčí kýta II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3453 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 376 g
 - Sodík 155 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 8.3 mg
 - Draslík 923.9 mg
 - Vláknina 11925 mg
 - Vitamín A 11925 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme utřený česnek, polovinu oregana, citronovou šťávu a kůru, olej a špetku soli.
 - 
                                2
Jehněčí kýtu nařízneme na několika místech a marinádou ji potřeme – vetřeme i do naříznutých míst.
 - 
                                3
Do velkého pekáče dáme nakrájené brambory a smícháme je se zbylou marinádou. Na brambory dáme jehněčí kýtu a pečeme 20 minut na 240 °C, poté sníčíme teplotu na 180 °C a pečeme 90 minut.
 - 
                                4
Poté kýtu vyndáme a brambory smícháme se zbylým oreganem.
 - 
                                5
Rajčata svaříme s olivami.
 - 
                                6
Jehněčí podáváme s bramborami a rajčatovou omáčkou.