Dušené kuřecí maso s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kostka Cukr kostkový
  • 150 g Chřest sterilovaný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory vařené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 160.3 mg
  • Draslík 866.2 mg
  • Vláknina 6093.2 mg
  • Vitamín A 6093.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Měkký chřest vyjmeme děrovanou naběračkou a nakrájíme ho na kousky. Kuře opláchneme a osušíme utěrkou a naporcujeme ho na 8 částí.

  • 2

    Potom maso osmahneme v kastrolu, nebo hluboké pánvi, s nasekanou cibulí. Osmahnuté maso zalijeme vývarem z chřestu a dusíme doměkka. Před koncem dušení vložíme ke kuřeti kousky chřestu a promícháme. Pokrm podáváme s vařenými novými brambory, do kterých přimícháme petrželovou nať. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu