Kuřecí prsa grilovaná s barevným chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 hrst Chřest bílý
  • 1 hrst Chřest zelený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Balsamico ocet
  • 4 dl Demi glace
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1032 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 791.7 mg
  • Vláknina 2400.3 mg
  • Vitamín A 2400.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa očistíme a z obou stran osolíme a opepříme dle chuti. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm po obou stranách orestujeme. Poté je přemístíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 170°C necháme dopéct cca 10-12 minut.

  • 2

    Mezitím oloupeme oba druhy chřestu, očistíme a každý zvlášť povaříme ve vodě ochucené máslem, z citronu vymačkanou šťávou a cukrem. Bílý chřest vaříme 7-8 minut, zelený maximálně 5 minut.

  • 3

    Omáčku demi glace prohřejeme, vmícháme balsamico a necháme projít varem. Maso a chřest rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu