Chlebová polévka II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Houby sušené
  • 150 g Lišky čerstvé
  • 300 g Chléb konzumní
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 ks Olej rostlinný
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2526 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 253 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 466.7 mg
  • Vláknina 4121 mg
  • Vitamín A 4121 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 23 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Houby nejlépe přes noc namočíme ve vodě (asi 200 ml), aby změkly.

  • 2

    2) Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme ji dozlatova. Přidáme lišky a osmahneme. Nakonec přilijeme vývar ze sušených hub a hovězí vývar.

  • 3

    3) Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 10 minut.

  • 4

    4) Osolíme, opepříme a přidáme portské víno.

  • 5

    5) Chléb nakrájíme na plátky a opečeme ho v topinkovači nebo na pánvi nasucho. Do každého talíře dáme plátek chleba a zalijeme ho polévkou.

  • 6

    6) Podáváme posypané nasekanou petrželkou a strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu