Dušené kedlubny se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kedlubna
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Šunka dušená
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 51.8 mg
  • Draslík 344.5 mg
  • Vláknina 6397 mg
  • Vitamín A 6397 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny nakrájíme na nudličky, vložíme je na část rozehřátého másla, mírně podlijeme vodou, osolíme a dusíme téměř do měkka.

  • 2

    Přidáme šunku, pokrájenou na nudličky, zakapeme citronovou šťávou a dusíme zcela do měkka.

  • 3

    Při podávání pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

  • 4

    Vhodnou příloohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu