Jehněčí kýta vařená ve vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Jehněčí kýta
  • 500 g Mrkev kořen
  • 400 g Pórek
  • 200 g Kedlubna
  • 120 g Cibule
  • 2 g Hřebíček
  • 6 g Petržel - nať
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 1000 g Brambory
  • 4000 ml Voda pitná
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 230 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1656.5 mg
  • Vláknina 18208.2 mg
  • Vitamín A 18208.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu ovážeme čistou utěrkou, zajistíme nití.

  • 2

    Zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky.

  • 3

    Zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme 4l vody, přidáme koření a bylinky.

  • 4

    Uvedeme k varu a vaříme 60 minut.

  • 5

    Poté přidáme oloupané a pokrájené brambory a vaříme ještě 40 minut.

  • 6

    Pak vložíme do vývaru kýtu a vaříme 40 minut.

  • 7

    Uvařené maso pokrájíme na plátky a ihned servírujeme se zeleninou.

Komentáře k receptu