Vepřová krkovička v kedlubnách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Kedlubna
  • 1 kg Vepřová krkovička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 170.1 mg
  • Draslík 383.7 mg
  • Vláknina 7233.7 mg
  • Vitamín A 7233.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krkovici vykostíme, osolíme a opečeme bez podlévání vodou na sádle v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené maso nakrájíme na porce a vrátíme do vypečené šťávy.

  • 2

    Z kedluben seřízneme dřevnaté části, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mladé středové listy z kedluben opláchneme, drobně pokrájíme a přidáme ke kedlubnám. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. Smícháme mouku s máslem, kedlubny zahustíme, přidáme cukr, muškátový květ a povaříme.

  • 3

    Na talíře položíme porce masa, na maso navršíme dušené kedlubny a přelijeme šťávou z pečení.

Komentáře k receptu