Kapr s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kari koření
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Křen
  • 5 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 759.8 mg
  • Vláknina 1860.2 mg
  • Vitamín A 1860.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce kapra bez kůže vložíme do zapékací mísy vymazané lžící másla a vysypané strouhankou. Osolíme, posypeme kari kořením, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli a vše polijeme kečupem (nebo rajčatovým protlakem). Na každou porci položíme navrch kousek másla.

  • 2

    Kapra pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut za občasného podlití horkou vodou.

  • 3

    Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu