Telecí řízky se smetanovo-křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Křen
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 197.8 mg
  • Draslík 668.2 mg
  • Vláknina 790 mg
  • Vitamín A 790 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěný křen nastrouháme.

  • 2

    Řízky z obou stran smažíme na másle s olejem dozlatova, poté vmícháme křen, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme doměkka. Na závěr k masu přilijeme smetanu, necháme provařit a před podáváním dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu