Zelenina v bešamelu s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kedlubna
  • 200 g Květák
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mrkev kořen
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 139.2 mg
  • Draslík 331 mg
  • Vláknina 7342.5 mg
  • Vitamín A 7342.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, v hrnci zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Podle potřeby přilijeme trochu vývaru ze zeleniny.

  • 3

    Do omáčky vmícháme uvařenou, okapanou zeleninu a prohřejeme ji. Přidáme natvrdo uvařená, na čtvrtky nakrájená vejce, omytá, na dílky nakrájená rajčata, podle chuti přisolíme a znovu jen prohřejeme.

Komentáře k receptu