Vepřové řízky s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Květák
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 793.5 mg
  • Vláknina 5039.8 mg
  • Vitamín A 5039.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky opečeme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji. Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Na opečené řízky položíme růžičky květáku, přikryjeme je plátky sýru a poklademe vločkami másla. Připravené řízky urovnáme do zapékací mísy, vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.

  • 3

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu