Květák zapečený s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Cibule
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 144.9 mg
  • Draslík 795.5 mg
  • Vláknina 10212.5 mg
  • Vitamín A 10212.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, na růžičky rozebraný květák krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na polovině másla osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a chvíli podusíme asi 20 minut.

  • 3

    Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme povařený květák, pokryjeme mletým masem a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme.

Komentáře k receptu