Zapečený květák s boloňskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Květák
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Šunka uzená
  • 10 g Sůl
  • 100 g Houby čerstvé
  • 4 g Kmín drcený
  • 60 g Sýr Čedar
  • 10 g Oregano sušené
  • 5.6 ml Olej olivový
  • 1 dl Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 752 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 26.5 mg
  • Draslík 519.5 mg
  • Vláknina 8310 mg
  • Vitamín A 8310 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozdělíme na nejmenší růžičky, v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, květák 5 minut povaříme a scedíme.

  • 2

    V rendlíku na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nakrájené houby a šunku a 3 minuty orestujeme. Zalijeme protlakem, přidáme sůl, kmín a oregano a odstavíme. V jiném rendlíku usmažíme světlou jíšku, tu zředíme vodou, ve které se vařil květák a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme do šunkovo houbové směsi a udržujeme teplé.

  • 3

    Okapaný květák rozložíme do máslem vymazaného pekáče, zalijeme teplou omáčkou a posypeme sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.

Komentáře k receptu