Lilek prokládaný rajčaty a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 8 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.12 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1036.9 mg
  • Vláknina 30252.5 mg
  • Vitamín A 30252.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky několikrát podélně nakrojíme asi do poloviny plodu. Řezy osolíme, necháme chvíli odležet. Sýr a omytá rajčata nakrájíme na plátky silné asi 4 mm.

  • 2

    Česnek drobně nasekáme, smícháme s nasekanými lístky rozmarýnu a olejem (asi 2 větvičky rozmarýnu ponecháme na ozdobu).

  • 3

    Řezy v lilku osušíme, střídavě do nich vkládáme kolečka rajčat a plátky sýra. Lilky položíme po jednom na kusy alobalu, potřeme je ochuceným olejem a dobře zabalíme. Grilujeme asi 50 minut do měkka.

  • 4

    Hotové lilky opatrně rozbalíme a upravíme na talíře. Ozdobíme je snítkou rozmarýny.

Komentáře k receptu