Perlička na kokosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Lilek
  • 5 g Sůl
  • 150 g Šalotka
  • 1000 g Perlička
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 50 g Okra - Ibišek jedlý
  • 20 ml Olej olivový
  • 400 ml Voda pitná
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Mléko kokosové
  • 3 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 772 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 1493.1 mg
  • Vláknina 5275.9 mg
  • Vitamín A 5275.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Perličku naporcujeme a prudce smažíme v oleji asi 5 minut. Oheň zmírníme a maso smažíme dalších 5 minut. Maso vyjmeme a odložíme stranou.

  • 2

    Šalotky oloupeme a nadrobno nasekáme. Polovinu šalotky vložíme do pekáče a dusíme s trochou vody, dokud se voda neodpaří. Šalotky neustále mícháme. Zbytek šalotky odložíme stranou.

  • 3

    Přilijeme kokosové mléko a asi 400 ml vody. Vše promícháme, necháme přejít varem a na středním ohni vaříme asi 30 minut.

  • 4

    Okru očistíme, omyjeme a odkrojíme tuhou část. Feferonky očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Okru, feferonky a zbytek šalotky přidáme k ostatním surovinám.

  • 5

    Lilek očistíme, odkrojíme tuhou část, dužinu podélně rozpůlíme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce a přidáme vývar. Zamícháme a vložíme porce perličky.

  • 6

    Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Ochutíme chilli kořením a solí. Pod pokličkou vaříme dalších 15 minut.

Komentáře k receptu