Smažené lilky s volským okem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Lilek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 50 g Pažitka
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 3 g Pepř bílý
  • 5 ml Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 279.6 mg
  • Draslík 530.3 mg
  • Vláknina 11779 mg
  • Vitamín A 11779 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V misce smícháme zakysanou smetanu, pepř, sůl, nasekanou pažitku a lžičku olivového oleje, důkladně vymícháme do jemné omáčky. Lilkové plátky osolíme a opečeme na rozpáleném másle z obou stran dozlatova, vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce, uchováme teplé. Na jiné pánvi připravíme volská oka z vajec, osolíme, střed žloutků ozdobíme špetkou papriky. Servírujeme na talíři několik plátků lilku zalité omáčkou a navrch položíme volské oko. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu