Papriky plněné lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 600 g Paprika zelená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 721.4 mg
  • Vláknina 15340 mg
  • Vitamín A 15340 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 134.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, v předehřáté troubě zprudka opečeme, poté vyjmeme a přelijeme studenou vodou. Papriky oloupeme, zbavíme semen. Lilky upečeme do měkka, oloupeme, vykrojíme semena, v misce rozetřeme s prolisovaným česnekem, solí, přimícháme olej, ocet a citronovou šťávu. Petrželovou nať jemně posekáme, rajčata nakrájíme na plátky.

  • 2

    Papriky naplníme lilkovou hmotou a klademe na servírovací mísu, obložíme rajčaty, posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu