Řecká musaka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 700 g Jehněčí maso mleté
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 200 g Gouda
  • 400 g Bešamel
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Lilek
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 902.3 mg
  • Vláknina 6900 mg
  • Vitamín A 6900 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit.

  • 2

    Brambory uvaříme do poloměkka a také je nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Lilek i brambory osmahneme na oleji.

  • 4

    Cibuli nakrájíme na jemno a restujeme na oleji, přidáme maso a po chvíli i prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a přidáme skořici i rajčata. Dusíme, až se přebytečná kapalina vypaří. Osolíme, opepříme.

  • 5

    Pekáč vymažeme a střídavě klademe vrtstvy - lilek, brambory, maso, sýr, bešamel.

  • 6

    Pečeme 45 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu