Fazole dušené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 82 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Rajčata
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 500 g Fazole bílé
  • 50 g Pyré rajčatové
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 261.4 mg
  • Vláknina 6496.3 mg
  • Vitamín A 6496.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme přes noc do vody. Cibuli nakrájíme nahrubo, očištěnou mrkev a celerové výhonky nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Namočené fazole vaříme ve vodě, v níž byly namočené. Necháme je přejít varem, vodu slijeme, zalijeme čistou vodou a dál vaříme. Po půl hodině k fazolím přimícháme rajčata, mrkev, celerové výhonky, cibuli, kterou jsme zpěnili na oleji, rajčatové pyré, sůl, pepř a dusíme, až jsou fazole měkké.

Komentáře k receptu