Okurková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1354 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 26.6 mg
 - Draslík 92.4 mg
 - Vláknina 1761.6 mg
 - Vitamín A 1761.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drcené nové koření, přisypeme prosátou mouku a připravíme zásmažku.
 - 
                                2
Zalijeme ji prochladlým vývarem a částí mléka, rozmícháme, osolíme a provaříme.
 - 
                                3
Před koncem varu přilijeme zbylé mléko a smetanu, přisladíme, okyselíme převařeným octem a přecedíme.
 - 
                                4
Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Podusíme je na zbylém tuku, vložíme i s tukem do omáčky a zamícháme.
 - 
                                5
Nakonec do omáčky přidáme máslo, dosolíme ji a povaříme.
 - 
                                6
Okurkovou omáčku připravujeme na vařené hovězí maso nebo na vařená vejce.