Platýz s okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 300 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 4 ks Platýz - filety
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 0.11 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 144.2 mg
  • Draslík 1763.6 mg
  • Vláknina 1895.5 mg
  • Vitamín A 1895.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby očistíme, vykucháme, omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme uvnitř i vně. Pokrájenou slaninu vyškvaříme na pánvi, přidáme tuk, ryby a osmažíme po obou stranách po 6 minutách.

  • 2

    Jogurt smícháme se smetanou, přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou šalotku. Poté přidáme očištěné, nastrouhané okurky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření a koriandr.

  • 3

    Hotové ryby servírujeme na talíři, každou ozdobíme kostičkami slaniny a obložíme mátou.

  • 4

    Jogurtovou směs podáváme zvlášť v miskách.

Komentáře k receptu