Lívanečky s okurkou a mátovou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Okurka salátová
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Sýr Comté
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2.8 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 198.7 mg
  • Draslík 251.1 mg
  • Vláknina 942.7 mg
  • Vitamín A 942.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 620.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do smetany vložíme opláchnuté a okapané lístky máty, přivedeme k varu a odstavíme. Po vychladnutí necháme vychladit v chladničce

  • 2

    Lívanečky připravíme smícháním rozšlehaného žloutku s cukrem, moukou, kypřicím práškem, mlékem, solí a pevným sněhem z bílku. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.

  • 3

    Okurku omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na plátky. Ze smetany odstraníme mátu a ušleháme se ztužovačem, solí a pepřem.

  • 4

    Na lívanečky položíme střídavě plátky okurky, sýra a šlehačku. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu